Categories
Comunicate

Comunicat de presa

In seara zilei de 17 februarie 2011 s-au adunat laolalalta intr-o comuniune aproape perfecta oameni activand in domenii diferite, dar pe care i-a unit credinta in Dumnezeu si evlavia deosebita catre Sfintii Marturisitori din temnitele comuniste… Moastele lor au reusit sa ni-L aduca in aceasta seara, tuturor celor prezenti, pe Dumnezeu in suflet … iar prin marturiile graitoare ale referentilor – colegi de celula cu Sfintii Marturisitori – am inteles ca jertfa si minunile lor apropie de Mantuitorul nostru Iisus Hristos pe oricine asculta cu inima deschisa.

S-a inceput prin proiectarea unui scurt film in care parintele Augusin prezenta felul patimirii unor sfinti din osuarul de la Rapa Robilor; parintele Mihai Andrei Aldea a luat primul cuvantul, vorbind despre puterea jertfei si asumarea crucii. A urmat apoi interventia telefonica emotionanta a fostei detinute din temnitele comuniste, doamna Aspazia Otel Petrescu din care a reiesit ca dragostea toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda, dragostea nu cade niciodata.

Ciprian Voicila, ingrijitorul volumului “Marturisitorii” a pus in lumina noi marturii ale minunilor parintelui Ilie Lacatusu, aratand totodata importanta staruintei in rugaciune, prezenta la acest sfant mucenic.

Marturia unei alte minuni a Sfintilor patimitori in temnite o a adus interviul cu duhovnicul schitului romanesc Prodromul, parintele Iulian Lazar, care a evocat cu bucurie copilareasca darul sfintilor catre sfintia sa, acela de a simti buna mireasma, in ciuda faptului ca parintele nu mai avea miros de mai bine de 50 de ani!

Actrita Manuela Golescu ne-a adus mai aproape evenientele petrecute printr-un un recital din poeziile marturisitorilor din temnite, vrednicii de pomenire Maica Teodosia Zorica Latcu si Ips Bartolomeu Anania.

Interventia telefonica a parintelui Mihai Valica a dezvaluit noi minuni ales sfintilor marturisitori in viata poporului de rand, prin vindecari de cancer si aratari minunate, spre sava lui Dumnezeu.

Marturia domnului Constantin, trecut prin iadul dezlantuit de la Pitesti alaturi de patimitorii praznuiti a impresionat pana la lacrimi auditoriul, pentru ca a reusit sa puna in lumina evenimente mici dar de o insemnatate uriasa pentru evocarea evenimentelor. Am reusit sa aflam astfel cum reseau sa spovedeasca prin cod morse, cum incercau sa se sunstina unii pe altii cateodata numai prin priviri, pentru ca numai asta le era ingaduit.

S-a facut o paralela cu martutisitorii din Biserica Ruseasca de catre traducatoarea Xenia Tanasescu Vlas; s-a vorbit si de familia ultimilor tari ai Rusiei, neamul Romanovilor, o familie de mucenici marturisitori pentru Hristos, cum tarina Alexandra a trecut la Domnul impuscata avand metania pe mana, cum marea ducesa – deventa moanahia Elisabeta – a dat si ea marturia cea buna la timpul sau.

Bio-fizicianul Virgiliu Gheorghe a vorbit despre jertfa sfintilor si despre puterea lor de iertare.

Dupa discursul teologului Danion Vasile s-a incheiat conferinta cu rugaciunea aflata la sfarsitul cartii ce s-a lansat pe aceasta tema: “Marturisitorii din inchisorile comuniste. Marturii. Minuni. Repere.

Extrase video se afla la: http://foaienationala.ro/conferinta-marturisitorii-din-inchisorile-comuniste-fotovideo.html

Multumim tuturor celor implicati si celor prezenti!

Biroul de presa al Tinerilor Crestin Ortdocsi.
18.02.2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.