Categories
Uncategorized

Colindul vremurilor noastre

Categories
Uncategorized

Chipul Maicii Domnului

În luna octombrie, ziua a 3 a, se face pomenirea sfinițului Mucenic Dionisie Areopagitul care, in vizita lui la Maica Domnului ce se afla in casa Sfantului Apostol Si Evangelist Ioan din Ghetimani, a lasat o scrisoare in care ne-o descrie pe Maica Luminii astfel:

Înaltă, peste mijlocie, foarte sveltă, cu mâini şi picioare delicate şi frumoase, culoarea pielii ca aurul, ochii ca măslina coaptă, ovalul feței desăvârşit; se purta în culorile fecioarelor: roşu şi vânăt ; era foarte tăcută şi activă.

Tot ce făcea era desăvârşit, se mişca cu o grație firească pe care anevoie o au chiar împărătesele născute în purpură.
Cât am stat în casa ei nu a mâncat cu noi, ci numai seara se retrăgea cu femeile ei pentru a sta la masă. Ne-a vorbit despre Fiul ei multe lucruri tainice pe care le voi scrie altădată…

Toată înfățişarea şi purtarea ei erau atât de dumnezeieşti, încât dacã n-aş fi ştiut că nu-i ea Dumnezeu, m-aş fi închinat în fața ei ca lui Dumnezeu.

Categories
Uncategorized Video

Despre vaccinarea impusa

Publicată de Cristela Georgescu, Health & Nutrition Professional pe Miercuri, 27 septembrie 2017

https://youtu.be/Ls3V793HR4Y

 

Categories
Uncategorized

FATA NEVAZUTA A HOMOSEXUALITATII

 

Intrucat este o carte temeinic documentata, cu foarte multe studii, vom incerca mai jos sa rezumam cateva aspecte importante ce apar pe parcursul acesteia:

coperta

 

 Fenomenul homosexualitatii a devenit astazi o problema importanta pe agenda politica europeana si chiar mondiala, astfel ca o consecinta a globalizarii, dupa anul 1990, aceasta problema a fost impusa si tarii noastre. Presiunile  facute asupra tarii noastre sunt din ce in ce mai mari. Desi inca mai sunt voci care sa sustina normalitatea la noi in tara, din pacate tanara generatie datorita influentelor puternice si agresive chiar ale mass-mediei, devine din ce in ce mai receptiva la  noile schimbari de mentalitate si asta pe fondul desacralizarii si primirii fara nici un discernamant a tuturor nonvalorilor venite din Occident, renuntand la valorile plenare ale poporului nostru .Din nefericire si unele  bunicute de ale noastre induiosate de telenovele  si Talk Show-ri siropoase si sentimentaliste cad in capcana de a accepta povestea de dragoste gen Romeo si Julieta dintre personae de acelasi sex, ba mai mult le putem vedea si mari sustinatoare ale homosexualilor. Putini stiu insa, despre drama homosexualilor , nu din cauza ca ar fi stigmatizati de societate, fiind tari in care nu numai ca nu sunt discriminati, ba chiar sunt apreciati si respectati, ci din pricina stilului de viata pe care-l duc , iar perspectiva stiintifica bazata pe studii si cercetari este foarte graitoare in acest sens si cu mult diferita de  ceea ce se prezinta pe micile ecrane.  De aceea trebuie in primul rand sa constientizam  riscurile si ce inseamna cu adevarat asumarea destinului unui homosexual si in al doilea rand sa-I facem pe cei asupriti de devoratoarea pasiune homosexuala sa realizeze ca exista  intoarcere la normalitate. 

 Una dintre cele mai importante inginerii psihosociale ale neo- marxistilor este sa declare intreaga conceptie traditionala privind lumea si viata ca un ansamblu de prejudecati depasite, retrograde, propunand in schimb o noua intelegere  a lucrurilor, pretins stiintifica, cand de fapt lucrurile stau exact invers. Ei uita ca de fapt conceptia traditional este intemeiata pe o experienta multimilenara, fiind verificata in timp, pe cand cea ce ni se propune nu are nici o legatura cu stiinta.  Astfel ca si in alte domenii, in cazul homosexualitatii se impun in opinia publica prin mass media, o seama de mituri pe care se intemeiaza asa-zisa normalitate a acestei “ orientari sexuale. Argumentul principal al acestei pseudostiinte este acela ca homosexualii s-au nascut asa, deci cine are dreptul sa-i marginalizeze. Argumentul apeleaza la spiritul de dreptate si la sentimentul de compatimire, deci la emotie, motiv pentru care principalul efect a fost acela  de a misca constiintele si de a influenta mentalitatile inca de la inceputul anilor 80. Astfel au inceput sa ploua cu articole ce prezinta tot felul de studii si cercetari ce vor sa demonstreze ca homosexualii s-au nascut asa.  De exemplu o prima incercare de a dovedi comportamentul homosexual inascut a fost facuta in 1984, printr-un articol publicat in revista Science ce sustinea ca  intre homosexuali si heterosexuali sunt diferente semnificative in privinta raspunsului la estrogen si, ca urmare in dezvoltarea creierului. Desi  la acea vreme s-a facut un adevarat circ mediatic in jurul studiului acesta in final si-a pierdut relevanta atat pentru esantionul insuficient pentru a fi concludent  format din 14 homosexuali cat si pentru ca cercetarile ulterioare au demonstrat contrariu. Astfel Gooren(1986) a constatat ca , la femei, intre lesbiene si heterosexuale nu exista nici o diferenta de raspuns la estrogen, deci nu poate fi vorba de o androgenizare a creierului, iar la barbati diferentele nu sunt semnificative, ele putand fi cauzate de factori endocrini, cum ar fi functionare celulelor Leyding, si neputand sa fie corelate cu identitatea de gen sau orientare sexuala.

 Deasemenea  Simon Lev-Vay, cerecetator declarat homosexual sustine ca a descoperit o zona din creierul barbatilor homosexuali ce era mai slab dezvoltata  decat la barbatii heterosexuali, dar dezvoltata asemanator cu aceeasi zona din creierul femeilor. Este vorba de grupul de neuroni aflati in partea anterioara a hipotalamusului, cunoscuti ca INAH-3.  Studiul a fost criticat din cauza esantionului prea mic format din 19 homosexuali pentru a trage o concluzie, iar pe deasupra  toti 19 au murit de SIDA.

Categories
Uncategorized

De ce este numit Dumnezeu Atottiitorul?

 
Atotțiitor se zice pentru că este scaun atotțiitor, susținând și cuprinzând toate, fixând, întemeind și circumscriind și făcând totul neclintit în Sine și aducând la existență din Sine, ca dintr-o rădăcină atotțiitoare, toate și întorcând la Sine, ca într-un sân atotțiitor și ținându-le adunate in Sine ca într-un Scaun atotcuprinzător pe toate, printr-o susținere care le asigură pe toate și e mai presus de ele, nelăsându-le să cadă din ea și să se piardă ca scoase dintr-o casă atotcuprinzătoare. I se zice obârșie atotțiitoare și ca cea care le ține pe toate și le stăpânește, străbătându-le fără să le amestece și le impune tuturor jugurile primite de bună voie și durerile dulci ale dragostei dumnezeiești și atotțiitoare, ale bunătății ei neslăbite.

Sfântul Dionisie Areopagitul, Opere complete, Editura Paideia, București, 1996, p. 170

Sursa: www.doxologia.ro

 

 

Categories
Uncategorized

Dezvoltarea si functionarea creierului copiilor si tinerilor [Virgiliu Gheorghe]

Categories
Uncategorized

Calea fericirii – Sf. Nectarie

Calea fericirii

 

Nimic nu este mai de pret decat o inima curata, pentru ca o astfel de inima devine tron al lui Dumnezeu. Si ce este mai plin de slava decat tronul lui Dumnezeu? Cu siguranta ca nimic. Dumnezeu spune despre cei cu inima curata: “voi locui in ei si voi umbla si voi fi Dumnezeul lor si ei vor fi poporul meu”.

Asadar cine este mai fericit decat acesti oameni si de ce bunuri pot sa ramana lipsiti? Nu se gasesc toate darurile si harismele Sfantului Duh in fericitele lor suflete? De ce mai au nevoie? De nimic, cu adevarat de nimic. Pentru c ail au in inima lor pe Insusi Dumnezeu!

Cat de mult se inseala oamenii care cauta fericirea departe de ei insisi, in tari straine si in calatorii, in bogatie sis lava, in averi mari si in placer, in desfatari trupesti, in lux si in tot felul de desertaciuni, care se sfarsesc in amaraciune! Ridicarea turnului fericirii in afara inimii noastre seaman cu zidirea unei cladiri pe un teren zguduit continuu de cutremure. Curand o astfel de constructive se va prabusi la pamant.

Sfantul Ierarh Nectarie din Eghina

Fratii mei! Fericirea se afla inlauntrul vostru si fericit este omul care intelege aceasta. Cercetati-va inima si vedeti in ce stare duhovniceasca va aflati! Nu cumva inima voastra si-a pierdut indraznirea inaintea lui Dumnezeu? Nu cumva constiinta va mustra pentru calcarea poruncilor Lui? Nu cumva va invinuieste pentru nedreptati, minciuni si neglijarea indatoririlor fata de Dumnezeu si fata de aproapele? Cercetati si vedeti daca nu cumva inima voastra s-a umplut de rautati si de patimi, daca nu cumva s-a abatut pe cai nedrepte!

Din nefericire, cel care nu are grija de inima sa, se lipseste de tot lucrul bun si cade intr-o multimw de rautati. Alunga bucuria si se umple de amaraciune si de frica. Alunga dragostea si primeste ura. Alunga toate harismele si roadele Sfantului Duh pe care le-a primit la Botez si se dace salasul tuturor acelor rele care il fac pe om vrednic de plans si de trei ori ticalos.

Fratii mei! Preamilostivul Dumnezeu vrea ca toti sa fim fericiti, atat in viata aceasta, cat si in cealalta. Pentru aceasta a intemeiat Sfanta Biserica, ca sa ne curateasca de pacat, sa ne sfinteasca, sa ne faca prieteni ai Sai, sa ne daruiasca binecuvantarile Cerului.

Biserica asteapta mereu cu bratele deschise, ca sa ne primeasca. Sa alergam repede toti cei care avem constiinta impovarata. Sa alergam la Biserica, caci ea este gata sa ridice povara noastra cea grea, sa ne daruiasca indraznire catre Dumnezeu, sa ne umple dinima de bucurie si de fericire.

 

Sfantul Nectarie facatorul de minuni. Viata, minuni si invataturi

ed. Evanghelismos, Bucuresti 2012, pag. 36-38

Categories
Uncategorized

Gasland – OTRAVIREA VOITA A APEI. METODA FRACTIONARII HIDRAULICE

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=iLal7aUqZRM&feature=youtu.be]

Video relevant pentru cum va arata si Romania daca doar stam si ne uitam ca spectatori pasivi si asteptam ca ceilalti sa faca ceva:
(apăsați pe butonul CC pentru a activa subtitrarea în limba română)

Zonele din România programate pentru exploatare prin fisurare hidraulică:

BARLAD (VASLUI)

Voivozi (Bihor)

Tria (Bihor)

Baile Felix (Bihor)

Tulca (Bihor)

Adea ( Arad )

Curtici ( Arad )

Periam (Timis)

Biled (Timis)

Paulis (Timis)

Parta (Timis)

Buzias (Timis)

Crai (Timis)

Categories
Uncategorized

Părintele Amfilohie la librăria Sophia, 6 martie 2012 (partea I) (si mai nou, II)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=q_LawodI-0Y&context=C47db751ADvjVQa1PpcFN0hGRA4QX9sb9QsSlFpzQdwMkCwmXmeNs=]

Categories
Uncategorized

bla