Categories
Activiati sociale ASE Comunicate Evenimente Umanitar

Re: “Scrisoare catre noi”

Raspuns la articolul “Scrisoare catre noi”

Dragilor,
    Marti, 13.12.11, am fost sa colindam detinutii de la Penitenciarul Rahova. A fost o bucurie enorma pentru majoritatea dintre ei si bineinteles si pentru noi! Unii au fost atat de impresionati de gest incat nu ne-au lasat pana ce nu am plecat cu o portocala, ciocolata sau suc din putinul lor; a fost un gest deosebit de graitor, ce ne-a umplut de buna nadejde pentru reintegrarea lor in societate.
Cantarile deosebite, cat si vederea starii lor, de oameni lipsiti de libertatea fizica au facut ca, in timpul colindului, sa se verse lacrimi de ambele parti,aratand astfel ca sensibilitatea, mila si parerea de rau pentru cele gresite sunt sentimente normale pentru sufletul omului, fie el chiar si izolat de restul lumii.Entuziasmul impreuna-cantarii colindelor si bucuria impodobirii “camerei” cu cate o icoana de perete, au ne-au confirmat nevoia lor de comunicare, comuniune si de apropiere sufleteasca.
    A fost o experienta unica si pe aceasta cale multumim celor 28 de persoane care au rupt din timpul lor spre a ii bucura pe detinuti cat si tuturor celor ce au ajutat cu carticele, icoane si iconite, bani si acatiste! Multumim atelierului care ne-a facut discount la icoanele pe lemn si revistei Familia Ortodoxa pentru revistele donate! De asemenea multumim angajatilor A.S.E. pentru sprijinul acordat! Nu in ultimul rand multumim celor care, renuntand la ale lor, au pus umarul pentru a face cumparaturi si a pregati pachetele pentru tinerii aflati inchisi!

Slava lui Dumnezeu, Cel ce a oranduit toate, ca ne-a invrednicit si in acest an, sa vestim Nasterea Domnului, celor lipsiti de libertatea cea trupeasca!

P.S.: nadajduim ca, in masura in care se va putea, sa mai vizitam detinutii, in grupuri mai mici, ei avand mare nevoie de aceasta.

2 replies on “Re: “Scrisoare catre noi””

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.