Categories
Comunicate

Atitudine afis “Pentru o democratie activa – impotriva extremismului de dreapta!”

cruce-la-cos

 

 

 

 

Asociatia noastra isi exprima in mod public dezaprobarea pentru afisul evenimentului “Pentru o democratie activa – impotriva extremismului de dreapta!” care infatiseaza un om care arunca la gunoi, pe langa zvastica nazista si niste zabrele in miniatura, o cruce ce aduce foarte mult cu cea inaltata in Piata Romana, in cinstea eroilor cazut in Revolutia din ’89.

ARGUMENTATIE

  • nu consideram potrivita alaturarea simoblurilor svastica nazista si crucea lui Hristos;
  • crucea nu se arunca la gunoi caci pentru ortodocsi este semnul biruintei lui Hristos asupra iadului;
  • asa cum presedintii si imparatii acestei lumi au cate un semn distinctiv, asa si Hristos are crucea;
  • consideram momentul ales nu unul intamplator, intrucat ne aflam in Postul Sfintelor Pasti, cand rememoram tocmai batjocurile, defaimarile, moartea pe cruce si Invierea lui Hristos;
  • prin aceast afis ne amintim si de publicatia franceza Charlie Hebdo, care fac uz in satirele lor de texte si simboluri religioase [precizam si ca pozitia noastra fata de aceasta revista cat si fata de atacatorii lor este una de dezaprobare] ;

CE SE POATE FACE?

  • schimbarea afisului

Organizatorii sunt, conform ActiveNews, Friedrich-Ebert-Stiftung Romania si Institutul National pentru Studierea Holocaustului in Romania.

Precizam totodata ca noi, ca si ortodocsi consideram xenofbia, rasismul (inclusiv holocaustul) si fanatismul niste comportamente deviate, care nu ai nicio legatura cu Dumnezeu si cu Sfintii Sai.

Aceste valori le-a impartasit si Valeriu Gafencu (acesta apararand si el, in expozitie) pe tot parcursul vietii sale, si nu s-a limitat la aceasta, ci a iubit pe vrasmasii sai, pe cei ce i-au facut rau asa incat prin el a lucrat Dumnezeu intoarcearea calailor sai la Hristos. De aceea credem si il numim pe acesta, asa cum si parintele (de origine evreiasca) Nicoale Steinhardt l-a numit: Sfantul Inchisorilor.

Biroul de presa

al Asociatiei Tinerii Crestin Ortodocsi

Categories
Video

Tulburarea identitatii de gen si viitorul omenirii [video]

Conferinta s-a desfasurat in ziua de 18 februarie 2015, in cadrul careia s-a lansat cartea “Fata nevazuta a homosexualitatii“, o carte cu peste 500 de studii stiintifice si peste 100 de referinte web asupra acestei maladii. Cartea NU ESTE NICI PE DEPARTE IMPOTRIVA HOMOSEXUALILOR, ci vorbeste despre maladia ce se numeste homosexualitate.

Consideram ca asa cum vorbim de o persoana racita ca a ales sa se imbrace necorespunzator conditiilor climatice si a racit, asa si cu alegerea acestor persoane care NU TREBUIESC IN NICIUN FEL BLAMATE, CI COMPATIMITE.

Cartea poate fi cumparata online la: http://www.familiaortodoxa.ro/roadele-noastre/fata-nevazuta-a-homosexualitatii/

Categories
Uncategorized

Dezvoltarea si functionarea creierului copiilor si tinerilor [Virgiliu Gheorghe]

Categories
Evenimente

Seara de film: pr Gheorghe Calciu

DVDB101_out