Categories
Rugaciuni

Rugăciunea părinților pentru copii

Doamne, Dumnezeul cerului și al pământului, care cu întelepciunea Ta ai zidit pe om din țărână și ai suflat în fața lui suflara de viață, făcându-l om viu, viețuitor vremelnic și veșnic; apoi, binecuvântându-l ai zis: “Creșteți și vă înmulțiți, umpleți pământul și-l stăpâniți”, iar apoi în Cana Galileei prin Unicul Tău Fiu Iisus Hristos ai binecuvântat nunta și prin aceasta nașterea de fii și fiice, cu adâncă umilință Te rugăm, ajută-ne cu Darul Tău, totdeauna a ne îndeplini datoriile noastre de părinți în creșterea bună a copiilor noștri. Doamne, Dumnezeul milelor, milostivește-te spre noi și casa noastră și marea Ta bunatate varsă cu îmbelșugare Harul Tău peste toți copiii noștri. Milostivește-Te Doamne spre noi și spre fiii nostri pe care Tu ni i-ai dăruit.

Mult milostive, Doamne, care dai hrană păsărilor cerului și tuturor viețuitoarelor pământului, Cel ce păzești floarea ce răsare în mijlocul stâncilor, hrănește, crește și păzește cu bine și pe copiii nostri. Ajută-ne, Doamne, să răspândim în ființa lor tot ce-i bun și folositor, Sfintei Biserici, neamului și bineplăcut Ție, ca printr-înșii să se preamărească Numele Tău cel Sfânt. Umple-i, Doamne, de ințelepciune luminată și pricepere sfântă, care se coboară de la Tine.

Apară-i pe ei de toate cursele vrăjmașilor, văzuți și nevăzuți.

Poruncește îngerilor Tăi, ca întotdeauna să fie călăuzitorii și povățuitorii lor luminați, spre toate faptele cele bune. Rugămu-ne Ție Doamne, deschide mintea lor ca să Te cunoască pe Tine, cât se poate mai mult. Amin!

Categories
Evenimente

Conferinta “Duhovnicia filocalică a mărturisirii în Hristos” [28.07.2015]

conf_duhovniciaFilocalica

link evenimentului pe Facebook: https://www.facebook.com/events/608208705988820/

Categories
Audio

Troparul Sfantului Stefan cel Mare [2 variante]