Categories
Drumetii si pelerinaje Ortodoxia Repere romanesti

Icoane făcătoare de minuni din București

O veste îmbucurătoare la începutul Postului: Puțini știu că agitata capitală adăpostește și un număr mare de icoane făcătoare de minuni, adevărate oaze duhovnicești pentru sufletul împovărat și căutător de Dumnezeu, sau pur și simplu atins de “curiozitatea cea bună” (oare chiar există? pe bune ?). Mulți poate am trecut pe lângă aceste biserici fără să ne dăm seama.

Este adevărat ca minunile țin de credință și rugăciunea rugătorului, iar nu de mărimea, vechimea ori calitatea icoanei. Sunt însă unele icoane, special alese de Dumnezeu prin intermediul cărora s-au săvârșit minuni deosebite.

Să mă scuze non-bucureștenii 🙂 -și eu mă număr printre ei – dar acum, pentru cei care am ajuns aici într-un fel sau altul, sper ca aceste rânduri să fie de folos:

 

  • Icoana Maicii Domnului – Catedrala Patriarhiei, București (copie după Icoana pictată de Sf. Ap. Luca de la Măn. Kykkos din Cipru, la iconostasul stg din fața altarului);
  • Icoana Maicii Domnului – Biserica “Nașterea Maicii Domnului – Scaune”, catapeteasmă (Str. Scaune Nr. 2, în spatele Spit. Colțea, București);
  • Icoana Maicii Domnului și Icoana Sf. Dr. Cosma și Damian – Biserica “Sf. Trei Ierarhi – Colței” (Universitate, Bd. Brătianu 1, București);
  • Icoana Maicii Domnului – Biserica “Doamnei”, naos (Calea Victoriei Nr. 28, București);
  •  Icoana Maicii Domnului – Biserica “Olari” (Str. Olari 2, intersecția Moșilor cu Olari, București);
  •  Icoana Maicii Domnului – Biserica “Grădina Icoanei” (Str. Icoanei, București);
  • Icoana Maicii Domnului (copie după “Prodromita” de la Muntele Athos) – Schitul Darvari (Str. Schitul Darvari Nr. 3, București);
  • Icoana Maicii Domnului și Icoana Sf. Nicolae – Biserica “Sf. Nicolae – Blănari” (Universitate, Str. Blănari 16, București);
  • Icoana Maicii Domnului – Schitul “Maicilor” (lângă Măn. Antim, Str. Antim 43, București);
Categories
Drumetii si pelerinaje Ortodoxia Repere romanesti Vietile Sfintilor

Pelerin la Hozeva

Am fost in Israel la Locurile Sfinte si vroiam sa iti arat pozele moastelor Sfantului Ioan Iacob Romanul de la Hozeva.

[slideshow]
     Manastirea Sf. Gheorghe Hozevitul unde se afla moastele Sfantului Ioan Iacob Romanul de la Hozeva, este in mijlocul desertului pe un munte arid.

Categories
Drumetii si pelerinaje Evenimente

Pelerinaj Slanic Arges [25-26 iunie]

Manastirea Slanic Arges se afla la aprox 60 km de Pitesti, intr-o padure de conifere si foioase. Acolo parintii au parte de vizitele animalutelor gen ursi, vulpi, lupi si altele; o parte dintre pelerini au bucuria sa intalneasca cele 2 caprioare: Mugurel si Mirela aflate sub ingrijirea pr Grigorie, sau sa ajute la mulsul vacilor.

Cuvintele duhovnicesti din partea parintilor Visarion,Daniel, David, Grigorie, Nectarie cat si simplitatea si simpla lor vietuire inalta sufletul pe culmi de bucurie si nadejde nebanuite.

Calatorul ce vede peisajele – pline de verdeata si flori si animate de pasari si gaze de tot felul – da slava Creatorului pentru toate!

Itinerariul este urmatorul:

Categories
Drumetii si pelerinaje Evenimente

Pelerinaj Magura [10-13 iunie]

Plecarea vineri seara, profitand de weekend si de ziua libera de luni (Sfanta Treime – zi nationala libera).

Drumul este in functie de persoanele care se aduna, eu propun plecarea de vineri seara cu trenul. Pentru cei care nu au mai fost, se pleaca seara, pentru a calatori noaptea, si a ajunge dimineata in Sebes Alba, de acolo se mai ia un autobuz pana la Sugag si de acolo pe jos 2 ore pana la manastire. Nu are sens plecarea dimineata deoarece am ajunge doar seara la manstire, cei care au mai fost stiu.