Categories
Carti Recenzii

MOARTEA OMULUI

In clipa mortii omului 4 ispite il ataca mai ales si acestea sunt:

Ce rost are ca ai crezut in Dumnezeu? In ce crezi tu? Tu rsapunde-i: In adevar. Iar diavolul intreaba: care este adevarul? Iar tu raspunde-i: Ceea ce marturiseste Biserica lui Hristos acela este adevarul.

Diavolul iti arata pacatele cat muntii, ca sa te bage in deznadejde: Vezi ce ai facut in viata, uite cat de multe pacate ai, nu te vei mantui. Tu rsapunde-i: Cu mila lui Hristos, tot cred ca ma voi mantui.

Iti va aduce slava desarta: Uite ce multe fapte bune ai facut, poti sa te mandresti ca esti vrednic de  Rai. Tu spune-i: Asculta drace, eu nu am facut nimic bine in lumea asta ca sa ma mandresc.

Categories
Umanitar

Victor de 3 anisori [umanitar]

Un copilas, Victor, de 3 luni, are nevoie de ajutorul nostru. Gasiti mai multe date mai jos.
Le puteti scrie parintilor la urmatoarea adresa: c.carstea[at]yahoo.com.
Datele de cont unde se pot trimite bani sunt:
Cîrstea Elena Cristina:
IBAN RON RO51RNCB0265106082040001 sau
IBAN EUR RO37RNCB0627106082040001
Categories
Video

Dezvoltarea și funcționarea creierului copiilor și tinerilor in lumea de azi

Conferinta cu tema dezvoltarii și funcționarii creierului copiilor și tinerilor in lumea de azi

Sursa: http://www.familiaortodoxa.ro

Categories
Pilde

PUTEREA POCAINTEI

In orasul Constantinopol era o biata mama tanara, al carei barbat a mers la razboi si a murit acolo. A ramas vaduva cu un copilas in brate si fiind crestina buna a hotarat sa nu se mai casatoreasca, ci sa-si creasca copilul in frica lui Dumnezeu ducandu-l la Biserica, invatandu-l sa se roage, sa nu spuna minciuni si sa nu faca rele.

Categories
Catehism

BISERICA CEA UNA

Biserica este intemeiata pe Sfanta Cruce, la Rastignirea Mantuitorului la anul 33, 3 luni si 20 de zile, iar in chip vazut dupa 50 de zile de la aceasta data, la Rusalii. Prima comunitate crestina din Ierusalim, avea 70 de ucenici ai Mantuitorului plus 12 apostoli, pe langa ei era si Maica Domnului. Prima Biserica avea un numar de 120 de suflete, ce credeau in Hristos, apoi 3000 de suflete si asa mai departe.

Categories
Audio

Cand barbatii nu mai sunt barbati si femeile femei. Despre identitatea de gen

Conferinta sustinuta la Suceava , 4 octombrie de domnul fizician, doctor in bioetica Virgiliu Gheorghe. Mult folos!

 

pentru download puteti face click aici.

Categories
Pilde

MINUNE CE S-A FACUT CU ICOANA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

In cetatea Beirut traia un crestin intr-o casa aproape de scoala evreilor si avea o icoana pe care era zugravit chipul Domnului nostru Iisus Hristos, dupa firea omeneasca. Iar dupa o vreme crestinul si-a cumparat o alta casa si s-a dus din casa aceea luandu-si ale sale. Din iconomia lui Dumnezeu el a uitat sa ia icoana si a ramas in aceea casa in care s-a asezat un necredincios.

Categories
Vietile Sfintilor

SFINTELE CUVIOASE PELAGHIA SI TAISIA [8 oct.]

Sf. Pelaghia a trait in vremea Soborului celui a toata lumea de la Calcedon(451), fiind comediana in Antiohia, numindu-se pe atunci Margareta.

Adunand patriarhul Antiohiei, in cetatea sa, un sobor de mai multi episcopi, unul dintre ei Sfantul Non a fost rugat sa spuna poporului cuvantul lui Dumnezeu.

Categories
Recenzii

SF. ANDREI SI FURUL DE MORMINTE

In Constantinopol a murit fiica unui dregator care-si petrecuse viata in feciorie curate. Iar pe patul de moartea ea acerut tatalui sau sa o ingroape inaintea cetatii, la casa de saraci ce era in via lor. Si daca a murit luand-o au dus-o la acel loc si au ingropat-o dupa obiceiul cel crestinesc. Si era in aceea cetate un fur de morminte care dezgropand mortii,  dezbraca hainele de pe dansii.

Acela stand in drum urmarea sa vada unde avea sa fie ingropata fecioara, ca afland mormantul ei, nopatea sa mearga s-o dezgroape si sa ia de pe ea imbracamintea. Deci s-a intamplat ca merge ape acolo Sf Andrei cel nebun pentru Hristos care vazandu-l pe fur a vazut cu duhul gandul lui cel rau. Si vrand sa-l abata de la acel lucru aratandu-se ca si cum s-a maniat i-a zis: “Asa graieste duhul judecatii, catre cel ce rapeste hainele celor ce zac in morminte: de acum tu nu vei mai vedea soarele, de acum nu vei mai vedea ziua, nici fata omeneasca si se va intuneca tie ziua si nu se va lumina in veci”.

Categories
Ortodoxia Repere romanesti Video

Intre cer si pamant