Categories
Carti eBook Recenzii

Aplicatia Carti Ortodoxe

Intr-o lume ce cauta tot mai mult mobilitatea si usurinta de miscare, iata o aplicatie ce isi propune sa ofere utilizatorului posibilitatea de a-L intalni pe Hristos in rugaciune oriunde s-ar afla, dupa cuvantul Sfantului Apostol Pavel care spune: “Rugati-va neincetat.” [Tes I 5, 17]. Aftfel aplicatia CARTI ORTODOXE ce contine acatiste, rugaciuni, sfanta Scriptura si alte carti ortodoxe, este disponibila pentru descarcare pe AppStore pentru iPhone, iPad, iPod.

Pe Android aceasta aplicatie exista cu mult inatinte, sub numele de Biblia Ortodoxa,Rugaciuni, fiind disponibila pe PlayStore.

Descarcă aplicatia Biblia Ortodoxa, Rugaciuni, acatiste

Aceasta aplicatie contine peste 500 de carti, acatiste, scrieri duhovnicesti dintre care amintim:

 • Sfanta Scriptura Ortodoxa (varianta ingrijita si adnotata de IPS Bartolomeu Anania)
 • Filocalia sau treptele desavarsirii
 • Vietile Sfintilor
 • acatiste, paraclise si rugaciuni (rugaciunile de dimineata,seara, pentru soti, parinti, copii, pentru diferite trebuinte)
 • scrieri duhovnicesti
 • catehism ortodox
 • molitfelnic

Printre posibilitatile oferite de aceasta aplicatie gasesc de cuviinta a enumera:

 • cartile “la purtator”
 • posibilitatea ascultarii (in romanește) a continutului cartilor (functie utila nu pentru acatiste/rugaciuni ci mai ales pentru cartile mari, ce sunt scrise cu diacritice)
 • cautarea si filtrarea cartilor dupa categorii.
 • cautarea de cuvinte sau fraze in interiorul capitolului curent.
 • trimiterea de continut (citate sau capitole intregi) prin Facebook, SMS sau Email.
 • modul noapte, in combinatie cu modificarea luminozitatii ecranului pentru citit in spatii intunecoase.
 • setarea marimii stilului si a marimii fontului
 • modul impiedica standby
 • la repornirea aplicatiei se redeschide ultima carte citita la locul unde s-a ramas

In versiunea curenta, alte e-book-uri nu pot fi deschise cu aplicatia Carti Ortodoxe.

P.S.: nu ezitati sa lasati si un feedback legat de ce v-ati dori sau ce ar putea fi imbunatatit, prin intermediul formularului disponibil in aplicatie (sau catre ortobooks[@]a-tco.ro (fara parantezele patrate)

12 replies on “Aplicatia Carti Ortodoxe”

Doamne ajuta,

Psaltirea se afla deja in aplicatia Carti Ortodoxe. Credeti ca este necesara postarea ei ca aplicatie separata?

Am descărcat aplicația pt iPhone dar nu are viețile sfinților. Cum se poate avea ?

Aplicatia trebuie sa aiba si vietile sfintilor; va rog sa reinstalati aplicatia.

Buna.
Am descărcat aplicația pe un iPad mini pentru mama mea care suferă de Demenția / Alzheimer’s.
Aplicația este minunata doar un singur lucru ar putea fi îmbunătățit.
Textul cărților este integrat într-o singură pagina pe care se face scroll. Deși asta nu constituie o problemă pentru mine oamenii în vârstă se descurcă mai greu cu acest format pentru ca e mai greu de urmărit.
Parcursul pagina cu pagină cu butoanele în partea superioară a paginii ar fi ideal în special pentru ca cei în vârstă nu sunt foarte obișnuiți tu ecranele tactile iar dacă comenzile ar fi în partea de jos le-ar activa din greșeală sau fac scroll pentru ca au degetele mari și ating suprafața ecranului.
În prezent se poate face scroll pagina cu pagină dar rândurile ajung uneori să fie tăiate dar principala problema este că digitizerul este activ în partea de jos a ecranului iar oamenii bătrâni nu pot sa tina ipadul de marginile extreme și atunci ating ecranul și mută textul în timp ce citesc iar asta nu îi ajută.
Ați putea să mențineți formatul prezent și să adăugați formatul pagina cu pagină cu săgeți în colturile din partea superioara a ecranului ca opțiune de activat din meniu.
Va mulțumesc!
Florin

Multumim pentru feedback, vom lua acest aspect in considerarare intr-o versiune viitoare, anume: in menu sa se activeze optiunea de scroll simplu care sa activeze niste butoate si sa inhibe celellate gesturi pe ecran (afara de tap/click – activare dezactivare menu si tap/click lung – pt afisarea meniului contextual).

Este posibil să adăugați navigare pagina cu pagină în loc de scroll continuu.
Pentru oamenii în vârstă este mai ușor de urmărit textul pagina cu pagina.
Bunica mea are Alzheimer’s și i-ar fi foarte folositoare aceste ajustări.
De asemenea butoanele pentru pagina înainte, pagina înapoi ar trebui puse în jumararea superioară a paginii pentru a nu fi accesate din greșeală atunci când tableta este ținută.
Am mai scris un comentariu pe pagina aceea aceasta cu aceeași recomandare dar vad ca a dispărut… S-a șters din soft sau eroare sau l-ați șters voi?
Oricum, Dumnezeu să vă binecuvinteze și mulțumim pentru aceasta aplicație.

In ultimul update pt IPad fonturile sunt foarte mici și nu se pot mari. Apeși sa le mărești și nu funcționează. Mulțumesc pt aplicație Va urez toate bune.

Doamne ajuta, aplicatia pentru iphone are un mic bug. Atunci cand scrollez sa trec la un alt capitol sau condac, sare la inceputul sau finalul fisierului. Ar ajuta mult daca s-ar putea rezolva, ca e foarte greu de parcurs un text…

Doamne ajuta, daca pana in prezent nu s-a fixat aceasta problema va rog sa reveniti din aplicatie cu feedback (e un buton cu un pliculet in ecranul de citit, dreapta jos), eventual cu screenshoturi. Multumim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.