Categories
Pilde

Frizerul

Un crestin a mers la o frizerie ca sa-si tunda parul si sa-si taie barba. În timp ce frizerul îsi servea clientul, între cei doi s-a pornit o conversatie interesanta. Au vorbit despre multe lucruri si au abordat diverse subiecte. În cele din urma au început sa vorbeasca despre Dumnezeu.
La acest subiect frizerul a declarat:
– Eu cred ca Dumnezeu nu exista.
– De ce spuneti asta? a întrebat clientul.
– Trebuie doar sa iesiti pe strada si veti realiza ca Dumnezeu nu exista.
Spuneti-mi, daca Dumnezeu ar exista, ar mai fi atâtia oameni bolnavi? Ar mai fi atâtia copii abandonati? Daca Dumnezeu ar exista, nu ar fi nici suferinta si nici durere. Nu-mi pot imagina un Dumnezeu iubitor care sa îngaduie astfel de lucruri.
Clientul s-a gândit un moment, dar nu i-a raspuns deoarece nu a vrut sa stârneasca o cearta. Frizerul si-a terminat treaba, iar clientul a parasit frizeria.
Chiar când a iesit din frizerie, crestinul nostru a vazut pe strada un om cu parul mare, încâlcit si murdar si cu o barba mare, neglijenta. Era murdar si neîngrijit. Clientul s-a întors la frizerie si i-a spus frizerului:
– Stiti ce? Frizerii nu exista.
– Cum puteti spune asta? a întrebat frizerul surprins. Sunt aici, sunt frizer si tocmai te-am aranjat!
– Nu! a exclamat clientul. Frizerii nu exista, caci daca ar exista atunci nu ar mai fi oameni cu parul lung si murdar si cu barba  netaiata, cum e omul acela de afara.
– Ah, dar frizerii exista! Însa asta se întâmpla când oamenii nu vin la mine.
– Exact! a afirmat clientul. Asta e ideea! Si Dumnezeu exista! Însa necazurile si suferinta se întâmpla atunci când oamenii nu vin la El si nu-L cauta pentru a-i ajuta.  De aceea este atâta suferinta si durere în lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.