Indraznesc cu o rugaminte personala legata de Costin, baiatul nostru cu nevoi speciale.
Anul viitor Costin va merge la scoala, in prezent facand recuperare intensa la Centrul Asociatiei Invingem Autismul.
Orice contributie ajuta Asociatia in sustinerea proiectelor intreprinse, printre care si “integrarea copiilor cu autism in invatamantul de masa”.
ASOCIATIA INVINGEM AUTISMUL
CIF 25581340
RO57 RZBR 0000 0600 1170 6588
Atasez formularul 230 completat cu datele Asociatiei. Va rog daca se poate sa le tirmiteti scanate si mai departe ma ocup eu cu depunerea lor.
Multumim din suflet,
Mihaela Fotescu
0744-354834
Cine doreste sa cunoasca cate ceva despre Costin, pe site-ul asociatie este o scurta povestioara.
Costin, sau Coti cum își zice el, are 8 ani și e pasionat de mașini. Când era mic, stătea la fereastră cu bunica lui și urmărea mașinile care treceau. Nu putea să le numească încă. A început să vorbească abia pe la un an și ceva, când își chema bunicul, “tataie”. Apoi, de la doi ani, a pierdut treptat cuvintele. Nu mai zicea nici “mama”. Este unul dintre semnele autismului, la fel ca și faptul are obiceiul să așeze lucrurile în ordine și că rămâne mult timp fixat pe aceleași lucruri, pe aceeași activitate. “Când ii place o mașinuță, n-o mai lasă”, spune mama lui, Mihaela zâmbind.
De când a început recuperarea la centru, Costin a început din nou să lege cuvinte. Este ambițios și, la orele de logopedie, se străduiește să pronunțe cât mai bine cuvintele și propozițiile. Uneori își surprinde părinții spunând cuvinte noi. A pronunțat “verde” când era într-o excursie cu cortul, împreuna cu familia. Cand iese in natura, Costin este energic și își ajută parinții, de fiecare dată, la făcutul focului și la grătar. Acasă însă, se reîntoarce la vechea pasiune și ghidează ore întregi mașina cu telecomandă sau așează încălțămintea în ordine.
Părinții l-au înscris la programul lung la Centrul Învingem Autismul, iar anul are mari șanse să fie integrat într-o școală de masă. Deși le este foarte greu din punct de vedere financiar, părinții luptă ca băiatul lor să se să reușească integrarea printre ceilalți copii, fără a fi dependent de sprijin.