Iasi 57 de copii abandonati si 2 asistente

– Sunt micuți, cu vârste de până la doi ani, și au fost abandonați de cele ce i-au adus pe lume. Sunt 57 la număr și se găsesc cu toții în Secția de recuperare pediatrică „Sf. Maria“, din Iași.

Aceștia nu au ieșit niciodată afară, stau doar culcați în pătuț și privesc tavanul… nu au jucării, nu primesc afecțiune din partea nimănui (doar două asistente există în unitate pentru cei 57 de copii). Când personalul intră cu biberoanele pentru a le da de mâncare, copiii încep să plângă. Este greu să hrănești 57 de copii doar cu patru mâini.

De câtă atenție și dragoste are nevoie un copil? Aici sunt 57 de copii de care se ocupă doar două asistente și un medic…

Un comitet inimos a lansat un apel către toți cei care sunt părinți sau iubesc cu adevărat copiii.

Vom reda informațiile despre micuți exact așa cum le-am primit pe adresa redacției:

“Facem un apel la toti cei care vor sa dea un ajutor, cat de mic, unor copii cu varste intre 0-2 ani, abandonati.

Sectia de recuperare pediatrica Sf. Maria Iasi are in ingrijire 57 de copilasi abandonati cu varste intre o luna si 2 ani. Centrul de ingrijire se afla in spatele Maternitatii Elena Doamna.
Cine doreste sa contribuie cu ceva (pampers in primul rand, bani, haine si jucarii – noi sau second hand – hainute mai mult de interior pentru ca nu au fost niciodata scosi afara, fiind doar cateva asistente care se ocupa de ei) poate lua legatura cu:
Anca Craciun (0749067014)
Alexandra Parnic (0753856441)
Irimiea Adrian (0756646441)
Olaru Alina (0745557985)
Diana Padure (0745831521).
Transmiteti acest apel si altor persoane care credeti ca ar putea ajuta – oricit de putin ar da fiecare, conteaza foarte mult!

Sunt copii care la 9 -10 luni nu stiu sa stea in fundulet datorita faptului ca au patutul prea mic incat nici nu se pot intoarce pe burtica. Sunt copii care in loc de pampersi folosesc pelinci învelite în celofan… nu mai vorbim de faptul ca duc lipsa de hainute, medicamente, servetele, mancare, jucarii, papucei si cel mai important: au nevoie de parinti, de oameni cu inima mare, de dragoste…

Stiu, e o perioada grea pentru oricine, dar cat bine le-ati face nici nu va puteti imagina! Noi ii vom ajuta!”

Anca Crăciun

Sursa: http://www.financiarul.ro

This entry was posted in Umanitar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *