Categories
Catehism

BIBLIA SECTARA

Biblia cea buna  este numai Biblia Bisericii Ortodoxe pe care scrie Biblia sau Sfanta Scriptura, tiparita sub indrumarea si purtarea de grija a Patriarhului, cu aprobarea Sfantului Sinod.

Bibliile sectare sunt pline de greseli si nu este scris pe ele de unde au venit. Bibliile sectare au copertile de vinilin si pun pe ele un camp cu iarba, oameni sau animale. Vai ce idolatrie! Pe cartea ta Iisuse nu ai loc, pe cartea lui Dumnezeu pui creaturi?

Biblia Ortodoxa cuprinde Vechiul Testament cu 53 de carti si Noul Testament cu 27 de carti. Sectarii au scos din Vechiul Testament 14 carti de la proorocul Maleahi pana la Evanghelia lui Matei: Tobit, Cartea Iuditei, Cartea lui Baruh, Epistola lui Eremia, Cantarea celor 3 tineri, Cartea a III-a a lui Ezdra, Cartea intelepciunii lui Solomon, Cartea intelepciunii lui Iisus, fiul lui Sirah, Istoria Suzanei, Istora omorarii balaurului Bel, Cartea I Macabei, Cartea II Macabei, Cartea III Macabei, Rugaciunea lui Manase, au scos in total 180 de pagini de la pag 917 la pag 1097. Au facut acest lucru desi Apocalipsa care este partea a Sfintei Scripturi spune clar:” De va scoate cineva din cuvintele cartii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vietii si din cetatea sfanta si de la cele scrise in cartea aceasta!”( Apoc.22,19), aceste cuvinte se refera la intraga Scrptura. Biblia sectara nu are psalmul 50 desi in orice Biblie de cand ar fi ea Paslmul 50 este” Milueste-ma Dumnezeule, dupa mare mila Ta…” iar la ei psalmul pocaintei este 51 si suna asa” Ai mila de mine, Dumnezeule, in bunatatea Ta!” cu totul altul e sensul la noi si altul la ei. Alt exemplu in psalmul 96,7 la ortodocsi scrie “Sa se rusineze toti cei ce se inchina chipurilor cioplite si se lauda cu idolii lor” la sectari aceste versete se gasesc in psalmul 97,7 si spune asa “Sunt rusinati toti cei ce slujesc icoanelor si care se falesc cu idolii” se vede ca lor nu le plac icoanele pe care le considera idoli, dar idolii sunt pasari, animale, oameni, soarele, pietrele la acestea nu trebuie sa te inchini. Icoana a facut Insusi Dumnezeu la inceput cand a zis “ Sa face mom dupa chipul si asemanarea noastra” si Moise a facut Heruvimi in cort, tot icoane.

Numerotarea psalmilor este gresita la ei, au taiat un psalm in doua, la noi este psalmul 96, iar la ei 97, iar textul este foarte incalcit la ei.

Mari greseli au facut si in Noul Testament, astfel la Matei 1,20 la noi scrie “ Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logodnica ta”, iar la sectari scrie “Pe Maria, nevasta ta”. Dar oare Maica Domnului i-a fost nevasta lui Iosif? Ce dracie! Cum s-a implinit atunci profetia lui Isaia 7,14 “ Iata fecioara va avea in pantece si va naste fiu…”? Ce ratacire grozava, nu se naste Hristos dintr-o nevasta, ci dintr-o fecioara!

In Evanghelia lui Luca 1,28 la noi scrie “ Bucura-te cea plina de har”, iar la ei scrie “ Plecaciune tie…”, in originalul grecesc scrie “HERETE” care inseamna bucura-te. Tot la Luca 1, 43 la noi scrie “ Si de unde mie cinstea aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu iar la ei scrie “ mama Domnului” in loc de “ Maica Domnului”.  Tot la Luca 1,48 la ortodocsi scrie “ Ca iata de acum ma vor fericii toate neamurile”, la sectari scrie “ Ca iata de acum in colo, toate neamurile imi vor zice fericita”. Vedem deci ca in Biblia lor se incearca o injosire si o batjocorire a Maicii Domnului considernd-o  femeie de rand ce a mai avut si alti copii.

Greseli mai sunt si la Tit 3, 10 si in multe locurori, asa-i Biblia lor, daca si-au stricat credinta si-au stricat si Sciptura.

La I Tim 3,1 scrie la noi “ De doreste cineva sa fie Episcop” la ei scrie “ sa fie supraveghetor” spun asa pentru ca Episcopii numai in Biserica ii gasim. La sectari cuvantul preot il inlocuiesc cu batran, dar in realitate este preot sfintit de apostoli prin punerea mainilor.

Numai Biblia si Noul Testament tiparit de Biserica sunt bune, ca ele sunt asa cum au fost si in urma cu 2000 de ani, ale lor va duc in Iad. Noi avem carti foarte vechi, Scriptuta nu este de ieri de alaltaieri “ Toata Scriptura este de Dumnezeu insuflata”( II Tim 3,16), deci toata nu numai o parte.

Sectarii o hulesc pe Maica Domnului, pe cea mai cinstita dintre fapturi “ Cea mia cinstita decat Heruvimii” zic ingerii, iar ei o hulesc. Spune in Apocalipsa 1,7 “ Ca atunci cand va venii Fiul Omului, vor plange neamurile”. De ce? Ca va aparea pe cer Sf Cruce si se va intuneca soarele de lumina ei. Ce va zice atunci chinezul, al cui semn este acesta, al lui Budha? Ce vor zice indienii, al cui semn este, al lui Brahma, al lui Confucius? Ce vor zice japonezii sintoisti? Ce vor zice jidanii, al cui semn este , al lui Moise? Ce vor zice mahomedanii, al lui Mahomed este? Ce va zice sectarul atunci si toti cei ce nu cred in Sfanta Cruce care este semnul lui Hristos. Vor plange atunci toate neamurile care n-au cinstit Sfanta Cruce si nu s-au inchinat ei, ci au hulit-o cum o hulesc si sectarii. Au sa vada atunci pe Maica Domnului de-a dreapta maririi, langa Mantuitorul, langa Sfanta Treime si Sfanta Cruce venind inaintea lor pe norii cerului. Ce vor face ei atunci, ca n-au crezut in Maica Domnului si in Sf Cruce? Cand vor vedea soboarele Heruvimilor si Serafimilor cand vor suna trambitele? Trambite care spinteca vazduhurile, care deschid mormintele de la zidirea lumii, care-i scot pe toti mortii. Ceata ingerilor ce vor veni cu trambitele este ceata de la incepatorii cum zice Sf Dionisie Areopagitul. Ganditi-va cate miliarde  de ingeri pentru ca fiecare sat, oras, tara, fiecare regiune si fiecare om are cate un inger pazitor. Spune Sf Ciprian al Cartarginei in secolul IV: “ Extra acclesia nulla sallus” in traducere “ In afara de Biserica nu este mantuire”.

Sursa: Pelerinul Roman – Cuvant de la Pr Ilie Cleopa

Autor: diacon Gheorghe Babut

11 replies on “BIBLIA SECTARA”

Biblia cea buna este numai Biblia Bisericii Ortodoxe, pe care scrie: Biblia sau Sfânta Scriptura”, tiparita sub îndrumarea si purtarea de grija a Prea Fericitului Parinte Justinian, sau Justin Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu Aprobarea Sfântului Sinod (toti episcopii din tara), Bucuresti, 1975,1983. Asta-i Biblia cea buna, cele sectare sunt pline de grespli. Pe biblia sectara nu scrie nimic de unde ar veni, pe aceasta sa n-o folositi, este falsa! Bibliile sectare toate au copertile cu vinilin, acum pe Biblii au pus un câmp de iarba, pe “Vestea buna” este un taran din Bihor, o femeie* un copil, o turma de oi, are tricolor pe ea, vai ce idolotrie! Pe cartea ta Iisuse tu nu ai loc. Pe cartea lui Dumnezeu pui creaturi? Iadul este acesta!

Biblia Ortodoxa are urmatoarele carti: Vechiul Testament are 39 de carti + 14 carti, adica 53 de carti; a lor nu are decât 39 de carti, restul le-au scos afara. Noul Testament are 27 de carti; acesta si la ei are tot atâtea carti, dar este plin de greseli. Deci, Biblia adevarata ortodoxa, are un total de 80 de carti. Ei îi zic la a noastra “Biblia bogata” dar oare este una si saraca, oare Dumnezeu nu are numai o Biblie? Biblia este cuvântul lui Dumnezeu vorbit catre oameni este glasul lui Dumnezeu catre om. Când ne rugam, noi ridicam glasul catre El, iar când citim Biblia El ne vorbeste noua. Sectarii au scos din Scriptura multe carti, iata greselile Bibliei sectare:

1. Pe ea nu scrie decât, Biblia – fara a mai scrie unde este editata si de cine, scrie acolo “Societatea biblica”, dar care-I aceea? în Biblia ilustrata veti gasi rachete, sportivi, tineri sarutându-se, cladiri, din S.U.A., presedinti ai S.U.A. Orice gasesti în ele numai pe Iisus Hristos nu. Intr-un loc este o cruce fara Hristos pe ea, l-au rupt pe Iisus de pe ea, lepadare de Hristos! în Biblia ortodoxa în imagini este Iisus Hristos.

2. Au scos din Vechiul Testament 14 carti: de la proorocul Maleahi pâna la Evanghelia lui Matei, urmatoarele carti: Tobit, Cartea Iuditei, Cartea lui Baruh, Epistola lui Ieremia, Cântarea celor trei tineri, CartCa a treia a lui Ezdra, Cartea întelepciunii-lui Solomon, Cartea întelepciunii lui Iisus, fiul lui Sirah; Istoria Suzanei, Istoria omorârii balaurului Bel, Cartea I Macabei, Cartea II Macabei, Cartea III Macabei, Rugaciunea lui Mânase, au scos afara de la pagina 917 la pagina 1097s adica un total de 180 de pagini. Ce scrie la Apocalipsa: “De va scoate cineva din cuvintele cartii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vietii si din cetatea sfânta si de la cele scrise în cartea aceasta!” Apoc. 22, 19). Si ei au scos ce au vrut ei. Numai doua Biblii în lume sunt bune si egale: Biblia ortodoxa, pe care sectarii o zic Biblia bogata si Biblia catolica. Numai Biblia si Noul Testament aprobate de Sinod sunt bune. Toate draciile le-au facut, dracii de sectari, dracii astia fara de coarne.

3. Nu au psalmul 50: în orice Biblie de când ar fi ea, Psalmul 50 este: “Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta…”, psalmul de pocainta al lui David, la ei este Psalmul 51, care zice: “Ai mila de mine, Dumnezeule, în bunatatea Ta!”, cu totul altul este sensul la noi si altul la ei.

Pe multe site-uri scrii tu….curioasa sunt daca ai citit si in traducerile din engleza,greaca ca sa vezi, ai sau nu dreptate…..idee care e, studiaza, apoi scrie, publica, faci ce vrei tu…dar studiaza caci te inseli amarnic. As spune eu,”nu e vina lui” ca asa s-a nascut in credinta “adevarata”….dar e vina ta, daca nu incerci sa il cauti pe Dumnezeu dincolo de imagini si Sfintele Traditii.

Daca am gresit cu ceva, arata ce am gresit, iar daca nu, nu vad ce doresti? Sigur, pot face un efort sa realizez ce te-a miscat sa adaugi un comentariu tocmai la articolul “Biblia sectara”… Ortodoxia marturiseste in Crez (care a fost compus in decursul primelor doua Sinoade ecumenice a toata lumea – pe atunci voi, sectarii, nu erati): cred intr-una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca biserica. Daca tot esti asa “pornita” impotriva ortodoxiei, spune-mi de ce a spus Manuitorul ca portile iadului nu vor birui biserica? De care biserica dar a vorbit, daca VOI nu erati?

De asemenea precizez ca nu eu, cu mintea mea asta intunecata de patimi si de parerea de sine, am scris articoloul, ci am precizat ca cele scrise intr-insul sunt de la Parinte Cleopa Ilie, calugar, preot si pustnic ce a trecut la Domnul in 1998.

O intrebare. Cat de bine cunoastea acest Ilie Cleopa, limba ebraica si limba greaca, astfel incat sa poata acuza ca s-a tradus gresit? Ar trebui ca acest Ilie Cleopa sa stie de unde sunt aceste diferente, in special in Vechiul Testament.

Pai tocmai asta a si facut: a aratat ca voi, sectarii, ati schimbat cuvintele insuflate de Duhul, doar ca sa va intariti in inselarea voastra…citeste cu atentie articolul.

“In Evanghelia lui Luca 1,28 la noi scrie “Bucura-te cea plina de har”, iar la ei scrie “Plecaciune tie…”, in originalul grecesc scrie “HERETE” care inseamna bucura-te.“…Cum ar fi putut Parintele Cleopa sa talcuiasca cyvantul din greaca, daca nu ar fi stiut aceasta limba?

Care original grecesc? De exemplu, în Noul Testament in limba greacă nu apare niciun “herete “. Sensul cuvântului din limba greacă este și de a exprima o stare de bucurie dar este și o formulă de salut.
Cleopa ar fi trebuit sa știe ca în primele secole se folosea scrierea unciala. Sunt curioasa cum s-a descurcat cu această scriere.
Ilie Cleopa ar fi trebuit să știe că inclusiv manuscrisele grecești aveau câteva diferențe intre ele. Din unele lipsesc anumite cuvinte, unele au o alta ordine a cuvintelor în propoziție, iar din unele lipsesc chiar versete întregi. Sunt curioasă câte manuscrise și câte codexuri a avut acest călugăr ca surse, pentru a ajunge la aceste concluzii.
În legătură cu cele 14 cărți din Vechiul Testament, Cleopa trebuia sa știe ca acestea sunt considerate ca”bune de citit ” și nu canonice, incluis de biserica ortodoxă. Acest lucru e precizat și în prefața Bibliei Sinodale.

Vai, vai, vai. Inainte sa mai publicati astfel de aberatii mai bine cititi lucrarile Sf. Parinti care, chiar si printre ei, existau diferente de opinie in privinta Canonului Scripturii Vechiului Testament. (Cf. Savvas Agouridis, Ερμηνευτικη των ιερων κειμενων, p.32-54) Se vede ca nu cunoasteti nici istoria Parintilor, si nici spiritul lor care urma indeaproape pe Domnul Iisus si umbla smerit cu Dumnezeu. Ai mila de ei, Doamne, caci nu stiu ce fac.

Doamne ajuta,

Scrierile autohtone sunt ferite de riscul interpretarilor gresite ale cuvintelor traduse “dupa ureche”, asa incat parintele Cleopa (cel din care s-a facut citarea) il consideram mai vrednic de crezare. In plus de aceasta, profesorul Savvas Agouridis, de care amintiti pare o persoana controversata, netinand de Sfanta Traditie cu care ne-au ofisnuit Sfintii Parinti. Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze!

Aia era…Sfnta Traditie! De aia sa va tot tineti…si de tot ce v-a invatat ,,sfintii parinti”…BIblia puteti sa o lasati pe planul secund…oricum nu conteaza asa mult pt unii, lucru evident in mod direct prin dogmele ,,mostenite”, nu bazate pe Sfintele Scripturi. Hai sa aruncam copiii in apa, sa se mantuiasca…caci e ,,botezul mantuitor, nu cel al pocaintei”…si al pocainte care mai e? Ala in Marea Neagra alaturi de desfraul de pe plaja sau care?
Sunt satul…si crede-ma, daca azi un pagan recunoase existenta lui Dumnezeu…si se crestineaza…are numai batai de cap. Unul ii spue :,,vino la noi, Biblia autentica e a noaste…uite…ce au spus sfintii…facem ce au spus ei, nu ce scrie in Biblie”, altii zic:,,Pai uite ce scrie Biblia…facem exact cum scrie”

Am o intrebare PENTRU TOATA LUMEA:
CINE STIE CA PARINTELE CLEOPA E IN CER? SAU CA A FOST SFANT? POATE CA SI EL A MINTIT VREODATA, SAU S-A UITAT DUPA O FEMEIE SI A POFTIT-O…SAU CUMVA TREBUIE SA NE INCHINAM INAINTEA LUI SI SA-L VENERAM PT CA A FOST SFANT SI CHIAR A AJUNS CA DOMNUL IISUS?
OARE CINE E MAI VREDNIC DE CREZARE? CLEOPA, DANIEL, TRADITIA, X, Y, SFINTELE TAINE…SAU INSUSI CEL CE ESTE SFANT SI INSUSI ADEVARUL?

Da, nici nu ma asteptam ca invatatura Sola Scriptura sa fie pt tine una buna, pt ca nu ar mai fi oameni care sa creada ce a spus parintele x sau sfantul y. Daca au trait sfintenia si merita ascultati, ascultam, dar nu punem alaturi de nivelul Bibliei tot ce spun altii.
Pe toate confesiunile care accepta in principal invatatura Bibliei si se limiteaza doar la ea, voi le numiti secte si le asociati cu grupuri satanice…sti de ce? pt ca mandria infiripata in acest popor usor influentabil si aroganta cu care se considera ,,drept credincios,,
Tii minte ca la un moment dat ucenicii intalnisera pe un om ce facea vindecari si totusi nu mergea dupa Domnul Iisus? Ce a spus atunci Mantuitorul? Ca nu trebuie oprit.
NU numai voi sunteti ,,Cerul,, NU numai voi sunteti robii Domnului, ci oricine face voia Lui acela Il iubeste pe Dumnezeu. Si voi Lui este sfintirea sufletului. Iar aceasta sfintire nu inseamna sa alerg ca disperatul dupa moaste, ca o vita fara minte in loc sa-mi pun genuchii pe podea si sa ma rog.
Imi pare rau ca spus astea, dar suntem o tara intesata cu practici ,,religioase,, dar fara sens. Omul nu are voie sa citeasca Biblia singur acasa ,,ca se rataceste,, asa spune preotul. Omul sa o citeasca si unde nu intelege sa se roage, si cum Dumnezeu da lumina oricui doreste sa-L cunoasca ne va da si noua. Daca preotul ar fi un exemplu pt mine, l-as asculta, dar pt ca a ajuns chiar sa se spuna ,,nu face ce face preotul ci ceea ce spune,, e clar ca e o problema imensa cu concordanta dintre realitatea vietii traite si ceea ce se propovaduieste.
Mai bine, hai sa lasam articolele in care noi suntem aia buni si sa ne vedem barna din ochi, sa ne vedem imaginea ca si Biserica in aceasta tara si sa lasam capul in jos ca suntem vinovati.
Dam cu parul in altii si noi alergam dupa naluci. S-au scarbit oamenii de tot ce vad in tara asta…si se face sub tutela ortodoxiei…in ,,Numele Mantuitorului,,.
Ajungem sa ii facem pe pagani sa huleasca Numele Sfant din cauza ereziilor in care traim. Unde s-a pomenit vreodata sa alerge omul dupa oase ca sa fie vindecat? Ma infior cand aud asa ceva…imi vine sa plang. Sa aiba mila Dumnezeu de noi…practicam lucruri inchipuite de noi astia ,,luminati,, si ii facem eretici pe cei ce au o alta versiune de Biblie.
Unul care se duce la o alta ,,secta” ajunge sa nu mai bea, sa nu mai curveasca, sa nu mai practice ceea ce facea anterior, iar la noi zac uraciuni in sufletul preotilor si nimeni nu traieste schimbarea provocata de Dumnezeu…iar tot aia sectanti sunt ai diavolului?

Doamne…miluieste-ne pana nu primim osanda vescnica a ratacirii in care zacem orbiti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.