Categories
Din toata lumea Ortodoxia

Despre misiunea prorocilor Ilie si Enoh [2]

Despre Ilie si Enoh – Parintele Cleopa Ilie

Acesti doi proroci au sa se pogoare, sa vina din Rai, trimisi de Dumnezeu, fiind luati cu tot cu trup la cer. Cand vor predica ei cu mare putere si vor infrunta pe Antihrist trei ani si jumatate, cat va imparati el, Sfintii Enoh si Ilie vor avea mare putere sa strabata tot pamantul cu fel de fel de minuni. Au sa faca minuni mari si semne in Ierusalim ca sa intoarca pe evrei, caci ei nu se intorc pana nu vin Ilie si Enoh. Vor intoarce inimile catre fii si sinagoga satanei catre Hristos.

Cand vor predica ei, ii va auzi tot pamantul si-i va vedea toata lumea. si acestea sunt scrise de 2000 de ani, de cand i s-au descoperit Sfantului loan Evanghelistul. si cine ar fi crezut? Ar zice cineva ca este o nebunie asta. si se intrebau oamenii: „Cum o sa-i vada pe Enoh si Ilie? Din continentul Asia sau Africa, cum o sa-i auda in America?”

Acum, daca ar predica, ii vede la televizor toata lumea si ii aude la aparate toata lumea. Cum sa nu! Dumnezeu stie toate, ca si cum ar fi venit. Cand vor predica si vor face minuni, tu ai sa te uiti si ai sa-i vezi cum fac minuni, cum invie mortii, si ai sa auzi de aici ce predica Enoh si Ilie si cum mustra pe Antihrist, cand va imparati pes-te toata lumea, timp de 1260 de zile.

Spune Evanghelistul loan: „Fiilor, ati auzit ca vine Antihrist? Tot duhul care nu marturiseste pe Iisus Hristos ca este Dumnezeu, Antihrist este!” (I loan 4,3). Deci inaintemergatorii lui Antihrist tagaduiesc dumnezeirea lui Hristos.

Sa nu ne speriem! Noi una sa stim: „Ca Piatra Hristos este temelia Bisericii si portile iadului nu o vor birui”. Ai vazut ce spune Sfantul Atanasie cel Mare: „Vezi caderea iudeilor din cre-dinta? Cati proroci au avut ei pana la Sfantul loan Botezatorul! Iar de atunci nici unul! Ca Legea si prorocii pana la loan Botezatorul sunt”.

S-a ridicat Duhul Sfant de la ei, sa nu mai aiba proroci pana la sfarsit. Tot el spune: „Sa nu va temeti cand se vor inmulti vrajmasii Bisericii! Ca si in vremea sfarsitului si oricand Hristos va sprijini pe cei credinciosi”.

si zice: „Daca are sa imparateasca Antihrist 1260 de zile, trei ani si juma-tate, pentru cei alesi se vor scurta zilele”. Are sa ti se para ca a trecut intr-o luna imparatia lui Antihrist. Ce? Dumnezeu nu stie pe cei alesi, ca sa-i crute?

Deci totdeauna sa tineti credinta ortodoxa cu statornicie! Un Domn, o credinta si un Botez. In ceea ce ne-am nascut, in aceea sa murim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.