Categories
Umanitar

Familie nevoiasa

Doamne ajuta!
Va scriu sa va prezint o familie fara posibilitati materiale cu 8 copii, vecinii mei, care se gasesc intr-o situatie limita.
Cei opt copii, impreuna cu mama si bunica lor sunt foarte credinciosi, au primit o educatie solida crestin-ortodoxa si sunt in legatura stransa cu biserica de unde apartin, mergand des sa se spovedeasca, sa se imparataseasca, avand grija de sufletul lor. Doua fetite mai mari au doua talente deosebite care au fost incurajate de oameni credinciosi, una picteaza icoane, iar cealalta stapaneste mestesugul confectionarii de metanii.
Copiii si mama lor locuiesc intr-o singura camera, foarte friguroasa pe timp de iarna, neizolata, dar si speriati pentru ca la cel mai mic cutremur se simte mereu cum peretii se despica si cum pamantul uscat curge printre pereti. Asa au simtit si cutremurul de zilele trecute, sculandu-se din somn si rugandu-se lui Dumnezeu ca sa nu se prabuseasca casa lor de painta peste ei. Mai tarziu au vazut cum in perete a aparut o alta crapatura de aproape 2 cm latime (aceasta nefiind cea mai mare crapatura a peretilor casei in care vor sa treaca si aceasta iarna). Situatia in care se gaseste caminul lor, gata, gata sa se prabuseasca in orice moment ma face sa va scriu acest mesaj cu rugamintea de a le da o mana de ajutor, in functie de posibilitatile fiecaruia. Aici fiind vorba mai ales de materiale de constructii, care sunt mai ieftine pe timp de iarna, pana s-ar obtine o autorizatie de constructie, pentru ca vine repede iarna, iar o constructie noua poate fi inceputa tocmai in primavara. Apoi, in primavara, va fi nevoie de voluntari care sa ajute cu constructia unei case noi langa aceasta care va fi apoi daramata.
Apoi, ne gandim iarasi ca vine iarna, iar godinul cel vechi pe care il au de doi ani, nefiind nou cand l-au primit, s-a stricat. Am gasit un credincios care s-a oferit sa merga intr-o saptamana la un magazin cu masina lui si sa ia o soba de teracota cu plita (ca sa scuteasca si gazul de la butelie, cu gatitul si incalzitul apei pe timpul iernii) cu un pret foarte bun, de 650 de lei. Bani de care nu dispunem si pe care trebuie sa ii strangem intr-o saptamana.
Acestea fiind cele mai acute nevoi, urgentele acestei familii deosebite, pe care Dumnezeu i-a trimis sa-mi fie aproape si datorita carora traseul meu duhovnicesc s-a schimbat de patru ani de cand ii cunosc, va las mai departe un numar de telefon pentru contact, al meu, ca astfel sa puteti lua legatura cu aceasta familie, 0735038855.
Si in final va las gandul care exprima in  scurt ceea ce am invatat de la aceatsa familie:
Cunoscand saracia dar si milostivirea lui Dumnezeu, ii putem primi pe ceilalti asa cum sunt, fara a incerca sa-i facem dupa dorintele noastre, pastrand legatura cu Dumnezeu si intelegand ca fiecare suflet este de mare pret in fata lui Dumnezeu.
Sa aveti o viata binecuvantata si cu lucrare bineprimita in fata Bunului Dumnezeu!
Cristina Elena R.

One reply on “Familie nevoiasa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.