Categories
Evenimente

Protest masiv al părinților polonezi împotriva introducerii educației sexuale în școli: „Educație pentru familie”, nu pentru depravare!

D3S_1387

După ce, în ultima duminică din iulie, mii de părinți polonezi au ieșit în stradă să protesteze împotriva introducerii educației sexuale explicite ca materie școlară, guvernul bate în retragere cu privire la acest plan.

Mișcarea a fost organizată de 26 de asociații poloneze pro-familie, în condițiile în care în școlile poloneze se predă deja o materie care se numește Educație Pentru Viața de Familie.

D3S_1169

Ministrul Educației, Joanna Kluzik-Rostkowska, le promisese părinților că nu vor fio introduse în școlile poloneze standardele OMS de educație sexuală (care consideră copilul ca ființă sexuală de la 0 ani și îndeamnă la… predarea noțiunilor de atingeri plăcute și plăcere trupească, inclusiv „masturbarea infantilă precoce”, la vârste preșcolare).

Cu toate acestea, părinții au acționat ferm și masiv prin participarea la un eveniment care a cuprins slujbă religioasă, marș pe străzile Varșoviei și concert rock într-una din piețele orașului.

D3S_1102

S-a aflat că guvernul polonez avusese deja întâlniri cu activiștii pentru drepturile homosexualilor, cu scopul de a introduce în programa școlară a noii materii noțiunea de „antidiscriminare”. Dar organizațiile părinților polonezi au răspuns că această noțiune și materia de educație sexuală nu sunt decât paravanul în spatele căruia copii vor fi învățați să-și înceapă devreme viața sexuală, apelând la contracepție și avort la vârste mult prea fragede, și să experimenteze cu homosexualitatea, distrugându-le astfel potențialul de a-și întemeia o familie în viitor.

La acțiunea masivă din iulie de la Varșovia, desfășurată sub sloganul „Opriți Educația pentru Depravare”, se estimează că au participat aproximativ 14.000 de polonezi din toată țara.

Sursa: http://stiripentruviata.ro/protest-masiv-al-parintilor-polonezi-impotriva-introducerii-educatiei-sexuale-scoli-educatie-pentru-familie-nu-pentru-depravare/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.