Scrisoare deschisa catre o fetita

Cand vei citi aceasta scrisoare eu voi fi deja plecata din aceastra lume, tu, in schimb, vei fi o adevarata domnisoara. Atunci nu vei mai fi o fetita, de aceea poate te vor interesa aceste putine ganduri despre importantul subiect al iubirii, iubire care intr-o zi te va lega de un tanar. Va veni o clipa cand vei simti ca inima iti va bate putin mai tare pentru acest tanar. In vremurile pe care le traim, lucrurile s-au cam schimbat putin, chiar mai mult… Acum tinerii se grabesc sa traiasca viata, sa acumuleze daca s-ar putea cat mai multe experiente si cat mai repede. Fiecare lucru insa are timpul sau binecuvantat. Fii atenta, fetita mea! Multi tineri se vor apropia de tine in numele iubirii. Este firesc, deoarece iubirea este primul lucru frumos care rasare in viata noastra. Este ca o floare ce isi deschide pentru prima data petalele in lumina soarelui, intr-o dimineata primavaratica si nu stie bine, bine ce i se intampla si… se fastaceste. Stii, cand intr-o buna zi, vor veni si ne vor spune ca ne iubesc, ne vom simti flatate, inselandu-ne, pentru ca ceea ce-i motiveaza nu este intotdeauna iubirea. Astazi poate ne vor pe noi si ceea ce astazi doresc, maine pot sa lase deoarece au mai vazut ceva ce le place, dorindu-si si acel lucru, numai ca sa-si satisfaca pofta. Iar maine, poimaine, cand mergem la dumnezeiasca Taina a Cununiei si purtam haine frumos impodobite, daruim un trup sifonat, fara de curatie, iar aceasta nu poate fi un lucru placut lui Dumnezeu.

Cand un tanar te va iubi cu adevarat, atunci sa stii ca iubeste in primul rand sufletul tau si tu vei iubi sufletul lui. Atunci nu veti avea nevoie de nimic altceva, deoarece veti simti sfintenia in aceasta legatura a prieteniei si cu fiecare zi care trece veti descoperi comori unul in sufletul celuilalt. O astfel de nunta si unire nu numai ca se binecuvanteaza, dar nu va avea de-a face cu divortul, nici cu avorturile, nici cu nimic altceva ce se impotriveste poruncii dumnezeiesti. O astfel de cununie va aduce pe lume copii binecuvantati, ca si tine, deoarece si parintii tai au pazit cununia lor sfanta.
Sa stii ca nunta departe de Dumnezeu si de Sfanta Impartasanie este departe si de virtute, avand de-a face cu infidelitate conjugala, necredinta, multe pericole, cu o atmosfera rea. Dintr-o astfel de nunta ies copii ce vor incurca cu droguri, batai, prietenii rele, copii ce vor merge pe un drum gresit.
Pana sa vina acea clipa in care vei fi sigura de iubirea ce o traiesti tu, dar si alesul inimii tale, sa ai grija! Nu te grabi, deoarece sunt multi tineri care nu vor decat… o bucata de carne, pentru ca nici ei nu pot da mai mult.
Bucura-te, fetita mea! Sa fii totdeauna pe Calea lui Dumnezeu, unde si cum Acela te vrea. Totdeauna sa ai iubire pentru parintii tai ce te-au adus pe lume, dar si pentru toti si toate. Si fii pururea al lui Dumnezeu, binecuvantat copil!
Monahia Gavrilia Papaiannis – The Ascetic of Love
This entry was posted in Taina Cununiei. Bookmark the permalink.

3 Responses to Scrisoare deschisa catre o fetita

  1. Pingback: Scrisoare deschisa catre o fetita - Asocia?ia ProVita filiala Gorj

  2. Pingback: Scrisoare deschisa catre o fetita - Asocia?ia ProVita filiala Gorj

  3. Pingback: Scrisoare deschisa catre o fetita - Asociaţia ProVita filiala Gorj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *