Categories
Umanitar

Madalina si Raluca

Ma numesc Madalina Dumitrescu, sunt mama singura a unei fetite in virsta de 11 ani , pe nume Raluca-Gabriela. Inca de la nastere am avut probleme de sanatate cu Raluca datorita erorii medicale. Am nascut prin cezariana, la termen, dar a fost o nastere cu probleme, lasandu-ma  pe ultima suta de metric cand inima mea si a copilului nu se mai auzea, Raluca avand suferinta la nastere, tripla strangulare in jurul gitului, iar eu am facut stop cardio- respirator. Dumnezeu a vrut sa traim, dar cu consencinte si suferinta atat psihica ,sufleteasca cat si fizica. Sotul m-a parasit inainte de a o naste pe Raluca, neimplicandu-se nici financiar nici material. La fel si mama m-a parasit atunci cand aveam nevoie cel mai mult de ea, s-a dus la Domnul si sper sa se roage pentru noi, imi este tare greu fara ea, m-a ajutat mult, mai ales moral. Asta e viata.
 
In maternitate medicii au incercat sa ma convinga sa renunt la copil, dar nu, l-am dorit si a fost facut din dragoste, chiar daca sotul m-a parasit chiar inainte de a naste. Dupa tot episodul nasterii, Raluca in momentul de fata are un pomelnic de diagnostice : Cavernom de vena porta, varice esofagiene, varice in fundul stomacului, pe colon, hipertensiune portala, malformatie de coledoc, encefalopatie hepatica,  si tetrapareza spastica.
 
 De la nastere si pana-n prezent m-am ocupat si ma ocup numai de ea, atat medical cat si familial, atat cat pot, pentru ca pe  zi ce trece, fizic nu mai am putere. Sunt miniona, avand o greutate de 40 Kg. si o varsta de 42 ani. Raluca s-a lungit, s-a ingreunat  iar spasticitatea s-a accentuat, drept pentru care a facut si o luxatie grava de bazin si o usoara scolioza. Gimnastica de recuperare nu a mai putut face din cauza cavernomului, facea hemoragie pe masa de gimnastica, deci sanse de recuperare neuro-psiho-motor – zero. Numai o minune de la Dumnezeu.
 
In anul 2005 a fost operata de urgenta (nimeni nu-mi garanta ca va mai trai)de extirpare a splinei si i s-a facut sunt spleno-renal. Pana la operatie am stat mai mult prin spital , pentru tratament,perfuzii si transfuzii de sange in urma hemoragiilor repetate. A trecut prin multe suferinte atat psihice cat si fizice. Sistemul venos este foarte fragil, fiind de nenumarate ori intepata , chiar cateterizata. De atunci nu prea am mai avut probleme, hemoragiile rarindu-se, dar mergem in continuare cu tratament, mai mult pe partea neuro, iar numai in cazul in care face hemoragie, imediat mergem la spital. Am fost cu Raluca si la clinici in Germania , in speranta ca s-ar putea face ceva in legatura cu diagnosticul ei, unde sistemul este net superior noua. A primit ingrijire, tratament si chiar a fost operata de sclerozare a varicelor din fundul stomacului.
Mi-au spus inainte de operatie care sunt riscurile si iata MINUNEA. La externare mi-au spus ca ce i-au facut este pe termen lung si ca au fost impresionati de cate boli are Raluca si cum lupta sa traiasca.
Acum ii fac tratament cu un medicament din SUA – PURE DHA (homeopat) si Multiminerale si vitamine (firma CHILD-LIFE),care  costa foarte mult, dar sunt foarte bune.
Nu ma ajung financiar, lucrez ca inspector resurse umane in sistem bugetar,dar nu am ce sa fac, mai ales acum ca s-au diminuat veniturile mele , prin legea de diminuare a salariilor. Am ramas in urma cu neplata facturilor la energie, gaze, telefon, intretinere.
 Pe luna venitul meu total este de cca 800 Lei, iar cheltuielile lunare depasesc cu mult (intretinere, lumina, telefon, cablu, gaze, mancare , pampersi, medicamente,etc.). Din Septembrie nu-i mai fac tratament pentru ca nu-mi ajung banii si s-au si scumpit medicamentele (nu se dau gratis, farmaciile nu mai au plafon).
 
Si ca totul san nu fie bine, mi-au furat si caruciorul Ralucai, asa incat este nevoita sa stea in casa, pentru ca nu mai am putere sa o tin in brate, doar  la biserica mergem sa ne impartasim si atat. Ii trebuie un carucior la care spatarul trebuie sa se rabateze, pentru ca avand luxatia de sold si usoara scolioza, acuza dureri de oase, chiar reactioneaza la durere, dar costa mult si nici nu se gaseste la noi .
Am apelat si pe la diferite fundatii sa ma sprijine in acest sens, sau cu ce pot , dar  nu am primit nici un raspuns. Chiar am fost exclusa din 2 fundatii, motivand ca Raluca are prea multe diagnostice si ii depasesc, ca mai bin ar investi intr-un copil cu sanse de viata decat intr-un copil fara sanse. Asta este conceptia multor oameni de la noi, mai ales fundatiile.  Nu pot sa o abandonez , o iubesc din tot sufletul si ii multumesc lui Dumnezeu pentru acest ingeras
In momentul de fata Raluca nu sta in sezut, nu-si tine capul, nu merge, nu vorbeste si sta singura in casa 5-6 ore pe zi cat eu sunt la servici. Este un copil extraordinar de bun si duce boala cu stoicism , este inteleapta si intelege absolut tot.
 Stiu, este o cruce grea, am promis ca o voi duce, mai ales ca este din suflet. Desi ma confrunt cu multe ispite de tot felul, mai ales la servici, de vrajmasi vazuti si nevazuti, dar cu credinta , post si rugaciune, Dumnezeu si Maica Domnului nu ne lasa. Cad , ma ridic si merg inainte, sper sa mai pot.  
Aceasta este mica noastra istorioara, a doua oite ratacite din turma Domnului, care sper ca dansul sa nu ne piarda de tot.
Nadajduind in ajutorul Dvs. si al oamenilor , va rog sa fiti partasi la alinarea suferintei acestui copil astfel incat sa pot trece mai usor  peste vremurile tulburi ce va sa vie.
 
Fie ca Bunul Dumnezeu si Maica Domnului sa va daruiasca multa sanatate, putere, pace si liniste in suflet, iar sfintul post al Nasterii Domnului sa ne daruiasca, duhul intelepciunii, duhul blindetii, smereniei, pocaintei si al dragostei fata de semenii nostril.
 
Doamne ajuta !
Madalina si Raluca
 
 
 
 
Pentru mai multe informatii va scriu  si telefon acasa : 021/424.57.81; mobil : 0741 970 327
Adresa de e-mail : dumitrescuram@yahoo.com
 
               

Aceasta fiind scrisorica, te pupam si-ti dorim o zi si o saptamana linistita.

Doamne ajuta !
Madalina si Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.